SEO - Search Engine Optimization

Waarom wil je als ondernemer SEO inzetten?

SEO-SEA-123webservice

Zoekmachine optimalisatie

De term SEO staat voor “Search Engine Optimization” in gewoon Nederlands “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het verbeteren en optimaliseren van je site of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing. Zoekmachines zoals Google en Bing kennen een waarde toe aan een website of webshop. Zij beoordelen in feite de kwaliteit van de site aan de hand van formules die kijken naar toegepaste techniek, unieke content, meta tags en key-words.

Klanten werven

Als ondernemer wil je klanten werven en/of producten of diensten verkopen. Wat je dan nodig hebt zijn bezoekers op je website. Dat is logisch. Wat doen de meeste bezoekers voordat hij op je website komt? Juist! Googelen! Googelen is inmiddels een werkwoord en iedereen doet het. Op internet zoeken we naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines zoals Google of Bing.

Zodra we het zoekwoord hebben ingevuld en de resultaten tevoorschijn komen klikken we op één of meer van de getoonde resultaten om te kijken of de gezochte informatie aanwezig is op de gevonden site. Hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachines? De resultaten in Google zijn te verdelen 2 onderdelen. Een betaalde advertentie, vaak de bovenste 4 en onderste 4 in de resultaten gemarkeerd met (Adv.) en een organische positie (geen advertentie). Vaak tref je advertenties ook uiterst rechts aan zoals te zien is in de afbeelding links.

Voor een completere uiteenzetting wat SEO inhoud verwijs ik u naar de volgende link.