WEBSITE BEVEILIGEN MET EEN SSL CERTIFICAAT

Is het beveiligen van je website echt ingewikkeld? Welnee, dat valt wel mee. Bij 123webservice zit dat standaard in uw pakket (vanaf het basic-pakket). Misschien klinkt het wel erg technisch en ingewikkeld, maar SSL zorgt er op internet voor dat je persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen komen. Uiteraard is iedereen gebaat bij veilig internet. Je wilt natuurlijk niet dat de eerste de beste hacker ongewild  jouw website misbruikt.

Van “hackers” heb je vast wel eens gehoord. Ze zijn uit op persoonlijke gegevens zoals bankrekening nr., sofi-nummer, wachtwoorden om zodoende toegang tot online accounts te krijgenen dergelijke. Deze hackers worden helaas steeds slimmer en verzinnen allerlei manieren om toegang te krijgen tot jouw gegevens. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook bij je binnenkomen via een niet goed beveiligde website via een zogenaamd “achterdeurtje” of “lek”.

Dat veiligheid dus grote rol speelt mag geen verassing zijn. Websites bieden steeds meer interactie en iedereen heeft wel eens een online formulier ingevuld of persoonlijke informatie verstuurd aan een bedrijf. Dit is van toepassing zodra je een online bestelling doet bij een webwinkel of als je een online offerte aanvraag doet. Bij een onveilige verbinding (zonder SSL) kunnen hackers jouw gegevens dus redelijk eenvoudig onderscheppen met alle eventuele gevolgen van dien.

Website beveiligen met SSL

HOE HERKEN JE EEN VEILIGE WEBSITE?

Herkennen van een veilige website

Dat herken je aan websites die in hun URL beginnen met https:// Op deze sites is een SSL-certificaat van toepassing.

  • In een firefox browser zie je tevens het bekende “groene slotje” voor de URL staan.
  • In een Safari browser zie je een gesloten (grijs) slotje voor de URL staan.
  • In een Chrome browser zie je ook een gesloten groen slotje voor de URL staan.

In alle gevallen geld dat als je op het slotje klikt je meer informatie kunt verkrijgen over het beveiligingscertificaat welke aan het domein is gekoppeld.
 
Google hecht ook steeds meer waarde aan een veilige website. Google beloont veilige websites die voorzien zijn van een SSL-certificaat dan ook met een hogere notering in de zoekresultaten.

Wij geven bij 123webservice altijd twee goede redenen om een SSL-gecertificeerde
website te hebben:
 


  1. Jouw website voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid.
  2. Betere resultaten in de vindbaarheid op Google. Jouw website krijgt een betere score ten opzicht van een site zonder SSL-certificaat.

VERSLEUTELING VAN JE GEGEVENS MET SSL

Waar gaat het nou precies over en wat is de definitie van SSL? SSL staat voor Secure Sockets Layer. Heeft de website die je bezoekt een SSL verbinding (dus beginnend met HTTPS://) dan beveiligt het SSL-certificaat de verbinding tussen je computer en de webserver van de website die je bezoekt. De SSL-verbinding versleutelt het http-verkeer. Op deze manier wordt het voor een buitenstaander onmogelijk om te achterhalen welke gegevens er verstuurd worden. Zodoende is de uitwisseling van gegevens veilig!
 

Bescherming persoonsgegevens
Met de nieuwe AVG wetgeving is het tegenwoordig zelfs verplicht om je website te voorzien van een SSL-certificaat. Met een SSL-certificaat voldoe je dus aan de Wet bescherming persoonsgegevens en dat is bijvoorbeeld al van toepassing bij het contactfomulier op je website. Uiteraard ligt dit gevoelig, zeker wanneer er naar bankgegevens of paspoortnummer gevraagd wordt. Op het moment dat dit soort gegevens misbruikt worden, riskeer je als website-eigenaar toren hoge boetes.
Versleuteling van gegevens

DE “S” VAN SECURE

Veilige website HTTPS

Je bent online aan het shoppen en je wilt wat bestellen maar hoe weet je of het een beveiligde SSL-website is?

Dit is vrij eenvoudig. Check allereerst of het webadres begint met het veilige https://. De “s” staat voor “secure” en dit verzekert je ervan dat je goed zit. Afhankelijk van de browser waarmee je werkt (Firefox, Safari of Chrome), zie je ook voor de URL (domeinnaam) een slotje verschijnen. Als je op het slotje klikt dan verschijnt er extra informatie over het certificaat en kun je zien dat je daadwerkelijk verbinding hebt met de juiste website.

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten op de markt waar je een keuze uit kunt maken. Wij adviseren u uiteraard graag welk SSL-certificaat het beste aansluit op uw wensen of behoeften en passend is bij jouw bedrijfswebsite. De kosten van het SSL-certificaat bedragen los 99,-
Vanaf het “Basic-pakket” is het SSL-certificaat overigens inbegrepen.
color-line

Meer weten over
veiligheid en betrouwbaarheid van websites?